Vietnam Pavilion was a challenge to turn a homogeneous warehouse into a characteristic pavilion which portrays the Vietnamese culture. Bamboo was chosen as the main material for this renovation to express the Vietnamese spirit of friendliness, durability and sustainability.

he wavy arch-shaped bamboo facade was installed to the exterior to reduce the heat from direct sunlight. Inspired by the idea of turning the interior into a bamboo forest, arched bamboo structure was created as an inner lining. Vietnamese culture was highlighted to visitors by expressing the country’s history and culture as well as its progress in eco-protection and urban development, synchronizing the slogan of EXPO 2010; “better city, better life.”

Status
Built in 04. 2010
Program
Exhibition
Location
Shanghai, China
GFA
915m2
Client
VEFAC (Vietnam Exhibition and Fair Center)
Contractor
LVS Exhibition Service Co., Ltd. + Vo Trong Nghia Architects
Photographs
Phan Quang, Vo Trong Nghia Architects
Design credit
Vo Trong Nghia
Associate architect: Shunri Nishizawa
Awards
Green Good Design, 2011