Tongling Hotel is located in an inlet of an artificial lake surrounded by a newly planned park in Tongling, China. The architect’s intention is to maximize this fascinating context and provide all visitors with a feeling of awe as they take in the breathtaking view whilst following the structure’s gentle loop.
The water courtyard is encircled by three stratified looped slabs of the building. These slabs are sloped and connected with smooth circulation. As a result, the building has the continuous form drawn with a single stroke like a neck tie. Both ends of the building become bridges connecting two opposite banks of the inlet, used by public visitors, hotel guests and service staffs. The roof is also opened to the public as an observation platform providing a stunning view of the lake, while the courtyard serves as a private space for the hotel guests.
Bamboo louvers serve as the building facade and help to reduce the penetration of sunlight and protect the privacy of the guests, they also help to express our design’s spirit in regionality and sustainability.

Status
2011-(basic design)
Program
Hotel
Location
Tongling, China
GFA
2,000m2
Client
Tongling Leisurely Roentgen Yuan (Group) Co., Ltd
Design credit
Principal: Vo Trong Nghia, Masaaki Iwamoto