The building is located in Xiamen – a sub-provincial city in southeastern Fujian, China. That is a restaurant that has capacity of 200 guests and be placed on an artificial pond. The structure has 2 rows of bamboo column with 10m span and 10m height. Not only supporting the roof structure, these quadrilateral columns are also contributing to interior space getting more lively by impressive bamboo frames. The support area is separated and behind the bamboo building volume with the walls cladded by a local brick material.
The project is currently under construction and will be completed in the middle of 2017.

Status
Under construction
Program
Restaurant
Location
Xiamen, China
Site area
1,150 m2
GFA
480 m2
Design credit
Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)
Design team
Vo Trong Nghia, Hidetoshi Sawa, Nguyen Van Thien, Le Phuong Uyen
Bamboo Contractor
Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)