Ninh Binh is a famous tourist place with rich forestal and water landscape. In the mountain area, there is Cuc Phuong National Park where provide nice mountain scape to the tourist. A master plan of the residential resort named Silver Cloud is planned in a place where has a beautiful scenery to the mountain.

The master plan is designed to provide physical and mental welcome for the guests with the significant scenery. To enrich the experience, all the residential plots and condotel are placed around a central lake where reflect mountain landscape on it. The lake and surrounding trees will create cool atmosphere by wind visualization, vapor effect and transpiration with providing shade under trees.

The villas and condotel will be covered by full of plants to create green scenery to harmonize with mountain scape. The green layer will provide shades for buildings to realize comfortable living and dynamic connections with nature for the residents.
There will have a roof top pool on the condotel and will supply a significant panorama to the mountain scape together with the lake and green landscape of the Silver Could itself.

A restaurant made by an iconic bamboo structure will be located in the lake. It will supply a dining and event space with lake view. The sheltered semi-open space has a circular plan with a central skylight which provides soft daylight.

Status : In Progress
Program : Master plan
Location : Ninh Binh, Vietnam
Site area : 164,300 m2
Design credit : Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)
Principal architects : Vo Trong Nghia, Takashi Niwa
Architects : Nguyen Minh Khuong, Pham Viet Anh
Client : Cong Ty Co Phan Dich Vu Du Lich Cuc Phuong