The roof of this house is divided into alternating strips of tiles and vegetation, with some tropical trees, complying the local regulation in the area —60% of a building’s roof has to be covered in traditional tiles— but maximizing the visual effect of green on the roof. As an extension of living spaces, the entire roof garden is accessible to allow beautiful views over the hills of Nha Trang. This is where residents can enjoy outdoor activities under the shades of the trees.
The parallel strips also appear in the interior under the roof. There are two types of strip: narrower strips for secondary functions such as bathroom and storage; and wider strips for living and dining spaces, as well as for bedrooms.
White painted exposed brick walls are used for both interior and exterior. It is a cheap but aesthetically pleasing, rustic but sophisticate solution.

Status
Under Construction
Program
private house
Location
Nha Trang, Vietnam
GFA
331.9m2
Site Area
492.0m2
Number of Floor
2F
Client
individual
Contractor
Thai Minh Company
Design credit
Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)
Principal Architects
Vo Trong Nghia, Masaaki Iwamoto
Images
Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)