Facing the infinity pool and located right next to the sand beach there is a beach bar of Naman Retreat Resort. This sheltered semi opened space was designed to provide the area for relaxation where guests can enjoy drinks infront of the pool with a direct view to the beach. This pitched roof building has an intentionally very simple structure that doesn’t disturb view from the restaurant and yet attract the guests to come and have a drink after a dinner.

The shelter of the bar is designed by the bamboo and stone. The stone part accommodates the service facilities and storage for the need of the bar. The stone walls also function as a part of the bearing support for the bamboo roof. The main structure of the pitched roof is created by eight bamboo frames. Each of these frames consist of bended and straight bamboos that are connected by bamboo nails and ropes. These frames are designed perpendicular to the beach which allows the wind to go through the whole bar providing a nice breeze from the sea.

Status
03.2015
Program
Bar
Location
Truong Sa Road, Ngu Hanh Son District, Danang, Vietnam
GFA
143 m2
Client
Thanh Do Investment Development and Construction JSC
Bamboo Contractor
Vo Trong Nghia Architects
Photographs
Hiroyuki Oki
Design Credit
Principal architect: Vo Trong Nghia
Design team: Dau Nhat Quang, Hoang Quoc Bao