The house has been built in a residential area next to the coast, in Ha Long City, Quang Ninh.
The idea was to create a green buffer space surrounding the polygonal tube. This space protects the house against the tropical climate and noise. The space between the internal and external tube is accommodated by the main spinal staircase that connects each floor and large trees. Various views through the house are provided to the residents to explore spaces with a different ambience.
Due to the size of the program, not all rooms could have convenient contact with the ground garden, thus the concept has been composed to bring a view towards to a small vertical gardens with trees to each room.
In time, the house will look like a dense tropical garden which provides safety and privacy for the house users.

Status
Under construction
Program
House
Location
Ha Long, Vietnam
Site Area
514 m2
GFA
1,190 m2
Client
Individual
Design Credit
Vo Trong Nghia Architects