The structure of the Eco-resort Pavilion in Hanoi was another challenge to maximize the potential of bamboo construction. 38 prefabricated bamboo arches were installed in a 22-meter-diameter circular form, aligned concentrically around the center axis. These units were treated and assembled in Ho Chi Minh City by a team of skilled workers and exported to Hanoi to ensure the high accuracy for assembling while maintaining the proper cost control.
The object of the building is to serve as a restaurant and a reception hall of a resort complex. The skylight served as natural ventilation with the same function as it does in wNw bar. The daylight is filtered by bamboo arches, creating a rich contrast between light and shadow. Traditional leaf roofing was applied to in an attempt to harmonize the building further with the surrounding nature.
The structure of the Eco-resort pavilion is a combination of bamboo and reinforced concrete, utilising the advantages of both materials. The main spaces for visitors are covered by a dynamic bamboo structure, which offers an extraordinary spatial experience using natural materials. The service sectors are composed of reinforced concrete, prioritizing its functionality. As a result of the combination of structures, varied spaces with different heights have been achieved.

Status
Under construction
Program
Restaurant and reception hall
Location
La Vong, Hanoi, Vietnam
GFA
490m2
Client
La Vong Commerce and Service JSC
Contractor
Wind and Water House JSC
Photographs
Nguyen Quang Phuc
Design credit
Principal: Vo Trong Nghia